Bakgrunn

Marit har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Operaskolen ved Sydney Conservatorium of Music. Hun har opptrådt i Sydney Opera House, i Liedergalerie Hamburg og på scener og festivaler rundt om i Norge.

Marits første operaengasjement var som en av Elsas pasjer i Lohengrin (Opera Australia). Senere har hun sunget Dido, Mercedes, Flora, Cherubino og andre roller i operaer og teaterstykker. I forestillingen ”Operaball” turnerte hun sammen med Trond Halstein Moe, Henrik Engelsviken og Tanja Leine.

Innenfor kirkemusikk er Marit benyttet som solist på Mozarts Requiem, Händels Messias, Bachs pasjoner etc. Hun var fast engasjert i Det Norske Solistkor fra 2006 til 2017.

Marit har produsert to «operafilmer» som begge er blitt vist bl.a. under Oslo Operafestival. Elvira 2013 og Carmen 2014 er spilt inn sammen med Drammen symfoniorkester og Drammen operakor. Regi Erling Ellingsen. Filmene kan ses på YouTube, se under fanen «Lenker».

Andre erfaringer fra de siste årene har vært framføring av Wagners Wesendonck-lieder sammen med Drammen Symfoniorkester, solist på Mozarts Requiem med Sølvguttene samt Mozarts c-mollmesse med Oslo Chorale Selskap og musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester. I 2017 opptrådte Marit som solist i Den norske opera & ballett sammen med Birgitte Christensen, Hallvar Djupvik, Audun Iversen og KORK på en konsert i regi av Norges Korforbund, dirigert av Steffen Kammler.

I 2018 sang hun rollene «Wellgunde» og «Norne» i Wagners Götterdämmerung på Scene 2 på DNO&B som en del av Lidal North International Opera Workshop.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

– klassisk sanger